I dok postoji nekoliko proizvođača koji kreiraju najbolje verzije šampanjca, još manje ih je koji su voljni da ga kreiraju u stilu koji će nas očarati, podjednako kao i njegov ukus.


Jedan od brilijantnih brendova koji su voljni da ulože svoje vrijeme u to jeste Piper-Hiedsoeck, koji je skoro predstavio ograničeno izdanje Rare Le Secret High Jewelry, koji dolazi u flašama dekorisanim dragim kamenjem, koje su dovoljno lijepe da vam oduzmu dah.

Predstavljene kao dio Cuvee izdanja, svaka flaša sadrži jedan dragi kamen, težine makar jednog karata (rubin, dijamant, smaragd ili safir), koji su utisnuti unutar predivno formiranog zlatnog dezena sa 510 dijamanata.


Pored činjenice da će uživati u sadržini ove flaše, kupci će biti odvedeni u Maison Mellerio u Parizu, gde će juveliri predivnu dekoraciju flaše transformisati u broš, narukvicu ili ogrlicu, u zavisnosti od želje kupca. Samo deset ovakvih varijacija je kreirano, a mogu se kupiti isključivo u Harrods robnoj kući.

Kako kaže Redžis Kami, majstor podruma ovog šampanjca, flaše su toliko skupe (151.000 dolara za komad) jer se u njima nalazi izuzetna 1997 berba chardonnay i pinot noir šampanjca. Naravno, juvelirski detalji takođe doprinose ovoj cijeni.

Ako biste željeli da posjedujete nešto ovako, ali malo jeftinije, u ponudi su “džepne” varijante, Rare Le Secret Goldsmith, u ograničenom izdanju od 50 komada, sa cijenom od 1.480 dolara.


Izvor: Nezavisne novine