Sjajna Lana Pudar danas u novom finalu

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (17) danas će loviti i drugo zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

I u četvrtfinalnoj i u polufinalnoj trci Lana je bila mnogo bolja od konkurencije. Dominaciju je pokazala juče u svojoj polufinalnoj trci kada je konkurenciju ostavila iza sebe čak tri sekunde.

Tako će Pudar danas pokušati da osvoji svoje drugo zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu u isto toliko nastupa u disciplinama. Finale je zakazano za 17.00 sati.

Rivalke Lane Pudar u današnjoj finalnoj trci biće Mehlika Kuzeh Yalcin (Turska), Paola Borrelli (Italija), Laura Cabanes Garzas (Španija), Alina Baievych (Njemačka), Tabatha Avetand (Francuska), Glenda Abonyi-Toth (Mađarska) i Vivien Jackl (Mađarska), prenosi "Klix". Naša takmičarka nastupiće u četvrtoj stazi.

Prije današnjeg finala, Lana će učestvovati u još jednoj disciplini. Naime, od 11:30 časova na rasporedu su kvalifikacije i u disciplini 50 metara delfin i u ovoj konkurenciji mlada Mostarka cilja zlatnu medalju.