Zima - Foto: RTRS
U Republici Srpskoj će za vikend biti oblačno i hladno vrijeme sa temperaturom vazduha ispod nula stepeni Celzijusovih u većini krajeva, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U toku noći očekuje se jači pad temperature, pa će sutra ujutro biti veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazem, uz slab snijeg na visokim planinama na istoku.

Tokom dana biće umjereno oblačno, sunčano i sa sunčanim intervalima, te hladno sa temperaturom ispod nula stepeni Celzijusovih u mnogim mjestima, osim na jugu, gdje će, uz sunčano vrijeme i buru, temperatura biti iznad nule.

Vjetar će biti slab do umjeren, pretežno sjevernih smjerova, a u Semberiji i dijelom Posavini umjeren do jak sjeverozapadni, na jugu umjerena do jaka bura, u planinama jak sjeverac.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, na planinama od minus 13, na jugu od minus dva stepena, a najviša dnevna od minus osam do minus dva, na jugu do šest, na planinama od minus 10 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 13. februara, jutro će biti veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazem, i oblačno u većini krajeva, dok će tokom dana i dalje biti oblačno i hladno sa temperaturom vazduha ispod nule, a poslije podne se na sjeveru očekuje postepeno raslojavanje oblačnosti.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, na planinama od minus 13, na jugu od minus dva, a najviša dnevna od minus osam do minus dva, na jugu do šest, na planinama od minus 10 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 14. februara, jutro će biti veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazom, tokom dana oblačno i hladno sa temperaturom vazduha ispod nula stepeni Celzijusovih u većini krajeva, a od sjeverozapada ka istoku mjestimično će biti provijavanja susnježice ili snijega.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, na planinama od minus 13, na jugu od minus tri, a najviša dnevna od minus osam do minus dva, na jugu do šest, na planinama od minus 10 stepeni Celzijusovih.