Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stavandić izjavio je da će ova stranka na predstojećim izborima podržati kandidate SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović za predsjednika Republike Srpske, te da je siguran u pobjedu patriotske koalicije.Na konvenciji Ujedinjene Srpske u Trebinju predstavljeni su kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice devet, kao i politička platforma pred predstojeće izbore.
Stevandić je rekao da će nosilac liste za ovu izbornu jedinicu biti Mijat Šarović iz Trebinja, a da će na listi Ujedinjene Srpske biti i predsjednik regionalnog odbora Uspješne Srpske Momo Stanišić, sa kojim je ozvaničena saradnja.
Govoreći o pokušajima destabilizacije i napada na Republiku Srpsku, Stevandić je rekao da su to pokušaji zavađanja naroda u Srpskoj.
"Treba da zaboravimo vrijeme međusobnih svađa. Izgubili smo protekle četiri godine u Sarajevu blokirajući 700 miliona KM za Srpsku, blokirajući zapošljavanje, projekte, napredak", rekao je Stevandić novinarima u Trebinju.
Srna