Tokom prethodne dvije i po godine, kroz različite stimulativne programe Gradske uprave u Trebinju, zaposleno je oko 600 lica. Grad je i ove godine objavio javni poziv za nezaposlene, koji su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Trebinju, a zainteresovani su da pokrenu vlastiti posao.Braća Milan i Dušan Govedarica i Trebinja, prije godinu i po dana pokrenuli su vlastiti biznis. Bili su bez posla, a sa dobrom idejom- pokretanje firme za čišćenje i održavanje. Ideju su realizovali zahvaljujući sredstvima za samozapošljavanje koje je Grad Trebinje dijelio u 2018. godini.

- Grad je pomogao i ta sredstva su nam baš značila. Odobreno je 6.200 KM. U ovom vremenu jedina svijetla tačka, za nadati se da što više mladih nastavi da učestvuje u ovakvim programima kako bi ostali ovdje - istakao je Milan Govedarica.

Kroz ovaj program prošle godine sredstva je dobio i Miroslav Pudarić. Otvorio je studio koji se bavi video produkcijom, fotografijom i grafičkim dizajnom. U ovaj posao krenuo je upravo zahvaljujući sredstvima grada.

- Jako značajno je ako imate ideju. Dobro dođe, ne može sve odjednom. Treba da prođe godinu dvije, ali treba iskoristiti tu pomoć svakako - riječi su Miroslava Pudarića.

Sredstva nisu velika, ali su dovoljna da se počne sa poslom. Gradska uprava objavila je i ove godine javni poziv nezaposlenim licima koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

- Sada je iznos do 15.000 KM po jednom zaposlenom. Oko 50 odsto treba da bude uloženo u opremu, prvo avansno što se daje 60 odsto kompletnog iznosa. Mislim da su sredstva solidna za početak posla - rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Šansu da dobiju sredstva iz ovog programa imaju, prije svega, oni koji pokreću poslove za kojima postoji potreba i spadaju u deficitarna zanimanja.