-Radovi na izgradnji obilaznice Stoca se u toku i izvode se usporeno zbog izmještanja velikog broja instalacija i rješavanja problema imovinsko–pravne prirode, ali će svi radovi biti okončani prije početka turističke sezone – kazao je Hrvatskom Medijskom Servisu direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić.

Izgradnja obilaznice oko Stoca počela je u aprilu prošle godine. Njenim završetkom izbjeći će se gužve kroz grad Stolac tokom ljetnih mjeseci kada veliki broj turista iz unutrašnjosti preko Stoca putuje za Neum.

Puštanjem u promet obilaznice praktično će biti dovršen projekat prometnog povezivanja jedinog našeg grada na moru- Neuma- s ostatkom Hercegovine i Bosne i Hercegovine modernom dvotračnom magistralnom cestom koja je, kao što je poznato, prošlog ljeta svečano otvorena.

No, dio ove ceste od Stoca do Drenovca u dužini od 5-6 kilometara, koji je izgrađen još prije rata, već je “zreo” za rekonstrukciju, odnosno zamjenu dotrajalog,  novim habajućim slojem asfalta, a također će biti neophodno proširiti dio ceste na samom ulazu odnosno izlazu iz Stoca prema Neumu, podsjeća HMS.