U Republici Srpskoj i Federaciji BiH od sutra će ponovo biti vruće, sa temperaturom vazduha do 40 stepeni Celzijusovih, i za naredna dva dana izdato je narandžasto upozorenje za područje cijele BiH.


Upozorenje zbog visoke temperature i vrijednosti UV indeksa izdato je za period od 13.00 do 18.00 časova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Iz FHMZBiH napominju da će maksimalne dnevne temperature vazduha, uglavnom, biti od 32 do 38, a u Hercegovini i u Posavini maksimalne vrijednosti temperatura kretaće se do 41 stepen Celzijusa.
Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da su pljuskovi sutra mogući na sjeveru uz rijeku Savu.
Vjetar će biti jugozapadni, istočni, popodne u skretanju na jugoistočni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
U većini krajeva danas je bilo sunčano i veoma toplo.
Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 19 stepeni, Han Pijesak i Mrakovica 26, Čemerno 27, Krupa na Uni, Srbac i Srebrenica 28, Kalinovik, Ivan sedlo i Novi Grad 29, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor i Sokolac 30, Tuzla, Doboj, Drinić, Gacko, Ribnik i Mrkonjić Grad 31, Bugojno, Šipovo, Nevesinje, Jajce, Sarajevo i Zenica 32, Livno i Neum 33, Bileća, Foča i Rudo 34, Višegrad 35, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 36, te Mostar 38 stepeni Celzijusovih.
SRNA