Svi požari na području Trebinja stavljeni su danas pod kontrolu, potvrdio je Srni koordinator tima za gašenje požara na području grada Miodrag Batinić.

Batinić kaže da je u poslijepodnevnim časovima stavljen pod kontrolu požar u planinskom vijencu Bjelasica gdje je gasilo 14 vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ koji su išli pješke više od dva kilometra do požarišta.
Ovaj požar ponovo se aktivirao juče, a nadljudskim snagama ljudi na terenu spriječeno je njegovo širenje prema Trebinjskim brdima i tamošnjim selima.
Vatrogasci su veliku zahvalnost izrazili i mještaninu sela Žakovo Radoslavu Vukasoviću koji je nesebično pomagao prilikom gašenja požara.
"Uspjeli smo da ugasimo i požar koji je dva dana bio aktivan u rejonu Zagora-Plana dola", kaže Batinić i dodaje da se ovo požarište i dalje čuva.

Trebinjski vatrogasci pripadnici Civilne zaštite HET-a, grada Trebinja, šumari i mještani već nekoliko mjeseci, ne štedeći se i često izloženi opasnostima, sa kratkim prekidima se bore sa nezapamćenim požarima.
SRNA