Trebinje (foto:GOTrebinje) -
U Trebinju je tokom juna registrovano oko 11.000 noćenja turista, a zabilježena je izuzetno velika posjećenost turista najjužnijem gradu Srpske, pa su u Turističkoj organizaciji izuzetno zadovoljni početkom ljetne turističke sezone u gradu.

Direktor Turističke organizacije Trebinja Mirjana Putica rekla je Srni da je od prvomajskih i vaskršnjih praznika bilo jasno da će turistička sezona biti odlična - kada je popunjenost smještajnih kapaciteta bila 90 odsto.

- U junu smo u Trebinju imali prvi koncert na otvorenom u regionu u okviru moto-skupa i bila je izuzetno velika posjećenost - navela je Putica.

Ona je dodala da je turistička ponuda Trebinja proteklog vikenda promovisana u Banjaluci na Trgu Krajine, a velika promocija turističke ponude Trebinja održana je i u Beogradu.

Prema njenim riječima, u toku je kampanja "I ovog ljeta Trebinje te čeka" koja se realizuje promocijom i digitalnim kanalima u svim većim gradovima BiH, Srbije i Crne Gore.

- Najveći broj turista posjećuje nas baš iz tih zemalja, naročito iz Srbije, kao i domaći turisti iz Republike Srpske i Crne Gore - navela je Putica.

Ona je dodala da su tokom ljetnih mjeseci zakupljene oglasne površine u Banjaluci i drugim većim gradovima BiH, u svrhu adekvatnije pripreme i bolje prezentacije turističke ponude Trebinja, a spremni su i promotivni video-spotovi koji se emituju tokom juna i jula posredstvom društvenih mreža.

Putica je naglasila da je turistička ponuda Trebinja univerzalna tokom cijele godine, a u ljetnoj sezoni za sve turiste koji se odluče da posjete ovaj grad na krajnjem jugu Srpske dostupni su mnogi zanimljivi sadržaji, kao što je turistički kompleks "Grad sunca", gradski bazeni, prirodna kupališta.

- Avanturizam je nezaobilazan dio turističke ponude Trebinja, a od nedavno turistima, ali i domaćim je u ponudi i avanturistički park na Ublima za koji je iskazan veliki interes, atraktivno je, a u planu je da se sadržaj u narednom periodu proširi - istakla je Putica.