BIOGRAD NA MORU │ Ekipa „Trebinja“ nastupiće sutra na završnom „City games“ takmičenju gradova u igrama na vodi, čiji će domaćin do 27. avgusta biti Biograd na Moru.


Kao pobjednici državnog takmičenja, Trebinjci će sutra predstavljati Bosnu u Hercegovinu na prvom polufinalu – u kojem će spremnost i vještinu u bazenu odmjeravati sa ekipama „Ploča“ iz Hrvatske, „Herceg-Novog“iz Crne Gore i italijanskim „Trstom“.
U drugom polufinalu, zakazanom za naredni dan, nastupiće ekipe slovenačkog „Maribora“, „Kragujevca“ iz Srbije, „Skoplja“ iz Makedonije i mađarskog „Pečuja“, a po dvije najbolje ekipe iz polufinalnih dvoboja odmjeriće snage u velikom finalu, koje će biti održano 27. avgusta.
Ekipe će se takmičiti u modernizovanim verzijama tradicionalnih igara, kao što su veslo, jadranske bitke, alka, ribarske kašete, leteći vaterpolo, a trebinjski tim predstavljaće plivači, džudisti, planinari i atletičari: Nina Žarković, Anastasija Vlatković, Marina Anđelić, Nikola Kapor, Luka Milidrag, Gradimir Miladinović, Marko Crnogorac, Aleksandar Janković, Miljan Mrdić, Gradimir Ćirić, Aleksandar Vukanović i Veljko Piljević.
U trebinjskoj ekipi ne sumnjaju da je takmičenje izuzetna prilika i za promociju našeg grada, jer je najavljeno da će najmanje osam TV kanala iz regiona uživo prenositi polufinala i finale, a tokom prenosa biće prikazivani i promotivni spotovi o gradovima učesnicima.
Radio Trebinje