Trebinje - turizam - Foto: RTRS
U Trebinju je sinoć zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u okviru dvodnevne manifestacije koju organizuju Grad Trebinje i gradska Turistička organizacija.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je novinarima da je u okviru manifestacije planiran niz dešavanja različitog karaktera, a koncept je zamišljen kao sajam turističkih organizacija iz zemalja regiona sa kojima Trebinje sarađuje.

- Svi podaci ukazuju na to da će ove godine biti jako uspješna ljetnja turistička sezona, već imamo mnogo grupnih turističkih obilazaka Trebinja. Najveći broj gostiju dolazi iz Srbije, Crne Gore i BiH ali nas raduje podatak da imamo turiste iz Zapadne Evrope i skandinavskih zemalja - rekla je Putica.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je novinarima da je grad Trebinje jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Srpskoj, te istakao da se turisti uvijek rado vraćaju u Trebinje.

- Grad Trebinje je top destinacija turističke ponude Republike Srpske. Turistička organizacija Republike Srpske ima itekako dobru saradnju sa Turističkom organizacijom grada Trebinja - rekao je on.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je u obraćanju da Trebinje spremno dočekuje ovu turističku sezonu te da će ona biti bogata sadržajima od kojih će se neki prvu put održati u ovom gradu.

On je istakao da pokazatelji za prva četiri mjeseca ove godine pokazuju da će 2022. godina biti bolja nego prethodna.

- Turizam je jedna od tri grane na kojima zasnivamo naš razvoj i koja je kao takva dio strategije razvoja grada Trebinja do 2027. godine - rekao je Ćurić.

U okviru večerašnje manifestacije predstavljena je nova ljetnja promotivna kampanja Turističke organizacije Trebinje pod nazivom "Grad koji volite".

Sutra će u centralnoj gradskoj ulici Jovana Dučića od 10.00 do 14.00 časova biti priređen svečani program koji obuhvata promociju ponude gostujućih turističkih subjekata u okviru brendiranih promotivnih štandova uz video prezentacije destinacija, raznovrstan kulturno-umjetnički program, zabavni sadržaj i dječiji karneval, dok će u okviru večernjeg programa od 21:30 časova biti priređen koncert popularnog "Dejan Petrović Big bend".