Grad Trebinje konačno bi, u ovoj godini, trebalo da dobije savremen objekat Vatrogasnog doma. Izgradnja mora biti ubrzana, jer na sadašnjoj lokaciji Vatrogasne jedinice, u centru grada, na jesen treba da počne izgradnja Palate pravde.
Izgradnja Vatrogasnog doma u Trebinju - Foto: RTRS
Na objekat, koji bi pružio sve uslove za smještaj i obuku ljudstva, vozila i opremu, čeka se godinama. Grad je obezbijedio zemljište, projektnu i drugu dokumentaciju. Ukupna finansijska konstrukcija je oko 1,6 miliona, a finansiranje će trajati tri godine.
"Naš cilj je da izgradimo Vatrogasni dom i uselimo ga do prvog septembra. Raspisujemo tender i on će teći u tri godine", rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.
Površina objekta, na dva nivoa i sa tornjem, biće oko 1.700 metara kvadratnih, sa svim sadržajima. Do završetka izgradnje, Teritorijalna vatrogasna jedinica, koristiće neuslovnih četiristo metara kvadratnih, na sadašnjoj lokaciji.
"Ovim domom jedinica dobija bolje uslove za operativni rad, smještaj ljudi i opreme i ne samo to, nama će se povećati operativnost i lakše obavljanje zadataka", naglasio je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.
Iz gradske uprave je potvrđeno da su budžetom za ovu godinu za novi Vatrogasni dom obezbijeđena planska sredstva.
"To nam je obaveza, kako bismo stvorili uslove za izgradnju Palate pravde, koja je donacija Vlade Norveške", rekao je Petorvić
Nastavak građevinskih radova, u koje je do sada uloženo stotinak hiljada maraka, može se očekivati krajem marta ili početkom aprila.


RTRS