Prošle sedmice, započela je izgradnja zatvorenog bazena za plivanje u Trebinju. Na realizaciju objekta, koji će, sadržajima, zadovoljavati sve evropske plivačke norme, čeka se nekoliko decenija.


Radovima je obuhvaćeno oko 10.000 metara kvadratnih zemljišta, na kome je doskora bio pomoćni fudbalski teren.
Vlasništvo je preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici".
"Diže se prvi sloj humusa, zemljani radovi će trajati mjesec dana. Radi se svaki dan, i subotom i nedjeljom. Svi radovi će biti ispoštovani u rokovima", rekao je Zoran Čučković, v.d. direktor JU "Bazeni", Trebinje.
Investitor projekta je preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici". Čučković je potvrdio da je finansijska konstrukcija, od 9,2 miliona maraka, zatvorena.
Prvi građevinski radovi na zatvorenom bazenu krenuće za mjesec dana. Ukupan rok za izgradnju projekta je 580 dana.
S obzirom na to da gradnja traje neposredno uz postojeći otvoreni olimpijski bazen, dinamikom je predviđeno da do prvog juna, početka sezone kupanja, radovi dostignu nivo koji neće ometati sportska takmičenja i rekreativce.
Novi bazen predviđen je za pripremu sportista u svim periodima godine.
"Vječna priča da li će biti rentabilan ili ne, prva stepenica je da mora imati dosta pratećih objekata, fitnes-sale, sobe, da osposobi sve sportiste za takmičenja", podvukao je Zoran Čučković, v.d. direktor JU "Bazeni", Trebinje.
Novi zatvoreni olimpijski bazen imaće 50-metarski i 25-metarski bazen, što će omogućiti domaća i međunarodna takmičenja.
Zagrijavanje vode na oba bazena, i pratećih prostora, predviđeno je toplotnim pumpama i solarnom energijom. Dio opreme već je kupljen.


RTRS