Broj stranih turista koji dolaze u Srpsku je sve veći. Trebinje je najposjećenije, ali ne zaostaju ni Jahorina, Sutjeska i Višegrad. Sve atrakrtivniji je i banjski turizam.


Na ljepotu Srpske teško je ostati imun. Ovogodišnji šampion turizma je Trebinje, sa 17 odsto noćenja više nego prethodne godine.
Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinje kaže da su najveći broj noćenja i ove sezone ostvarili turisti iz Turske, a na drugom mjestu su turisti iz Južne Koreje, Grčke, Srbije i Crne Gore.
- Trebinje je definitivni favorit ove godine. U 2017. otvoreno je pet novih hotela u "Dolini sunca", Akva park "Dino" i brojni drugi sadržaji - navodi Nada Jovanović, direktorka Turističke organizacije Republike Srpske.
U Olimpisjkom centru Jahorina pripremaju se za zimsku sezonu. Uređuju se skijaške staze, rekonstruišu putevi, a tu su i pripreme za vještačko osnježavanje.
Skrivene ljepote Srpske privlače turiste željne adrenalina, ali i one koji užitak traže u tradicionalnim autohtonim vrijednostima.


- U 2012. pripremili smo 778.000 boravišnih taksi, a u 2016. godini 1.026.000. Ovo govori u prilog tome koliko turisti sve više dolaze i sve više posjećuju, upoznaju i vole Republiku Srpsku - kaže Jovanovićeva.
Uživajte u ljepotama Srpske, otkrijte skrivene bisere prirode, probudite avanturistu u sebi i dozvolite prirodi da vas ponese.
RTRS