Otvaranje revitalizovanog doka na rijeci Trebišnjici, sa kojeg je u junu zaplovilo deset obnovljenih trebinjskih lađa, jedan je od tri najbolja poteza u turizmu u ljetnoj sezoni 2019. godine po ocjeni portala Indikator.ba.

ladje-trebinje.jpg

Rezultati su objavljeni povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma, a priznanja trebinjskom Kulturnom centru, kao nosiocu projekta „Život na granici BiH-Crne Gore stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“, dodjeljena su na Sajmu turizma u Sarajevu.

Tokom ljetne turističke sezone portal Indikator.ba je na području cijele BiH registrovao 32 odluke, inicijative i akcije kompanija, lokalnih vlasti, turističkih i nevladinih organizacija, osmišljenih radi unapređenja i podizanja kvaliteta turizma, investiranja u nove objekte, plasiranja novog turističkog proizvoda, valorizacije prirodnih resursa i kulturno-istorijske baštine.

Analize ovog portala ukazuju na to da turizam i u ovoj godini ima ubrzanu stopu rasta, a po broju turista i noćenja, te investiranja značajno doprinosi jačanju domaće ekonomije i u svijetu stvara novi imidž o našoj zemlji.