Ljetovanje i godišnji odmor ne mora da znači odlazak preko granice. Uživati se može i na jugu Srpske. Ipak, u Trebinju je više stranih nego domaćih turista. Kažu ovaj grad ima sve - mediteransku klimu, prelijep ambijent, bogatu kulturu i istoriju.


A samo nekoliko kilometara od Trebinja čeka vas pravi ugođaj. Sada već poznata turistička destinacija Grad Sunca spremno dočekuje turiste gdje se možete rashladiti ali i osjetiti potrebnu dozu adrenalina.
Ni planina nije daleko. Dobra hrana i vino mogu se naći na svakom ćošku.
Milica je zaobišla crnogorsko, a Ivana hrvatsko more. Kažu u Trebinju uživaju.
"Dolazim iz Dalmacije i ovdje smo prvi put, odlično je bolje nego na moru. Pravi odmor," kaže Ivana Nikolac iz Dalmacije.
"Ovo nije samo Dučićev grad nego vrlo važan grad i u turističkom, a prije svega u kulturno-istorijskom, koji je itekako povezan sa Crnom Gorom i mentalitetski i kulturno i istorijski," rekla je Milica Rajković sa Cetinja.
Smještajnih kapaciteta je sve više i svi imaju posla. Luksuzni apartmani i sobe spremno čekaju goste. U hotelu "Apis" kažu da imaju pune ruke posla.
"Naš kapacitet je 14 soba 37 ležajeva. Najviše gostiju imamo iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, ali i iz ostalih zemalja svijeta. Evo naprimjer sinoć smo imali goste iz Kazakstana," kaže Milorad Vučković.
Gosti iz više od 50 zemalja boravili su u Trebinju. U Turističkoj organizaciji kažu da obaraju sve rekorde.
"Za prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je oko 32 odsto povećanja broja noćenja, on iznosi oko 25.700 noćenja dok je za isti period prošle godine iznosio oko 19.000," rekao je Žarko Vico iz TO Trebinje.
Srbijanci, Crnogorci, Grci, ali i državljani Turske i Južne Koreje u Trebinju borave po nekoliko dana. U jednodnevnim posjetama najviše je Rusa, Francuza i Norvežana.

ATV