Krajiška i Hercegovačka kuća u Beogradu - Foto: RTRS
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić i predsjednik Skupšine grada Banjaluka Mladen Ilić sastali su se u Beogradu sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, predsjednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem i zamjenikom gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tema sastanka je bila otvaranje Krajiške i Hercegovačke kuće u Beogradu.

- Republika Srpska i Srbija su bratske zemlje i današnji osjećaj je nešto što potvrđuje naše veze i kontinuitet naših vjekovnih odnosa. Ono što me raduje je da će Republika Srpska proizvode svojih domaćina moći ponuditi svim građanima Srbije - rekao je Ilić nakon sastanka.

Pašalić je rekao da saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti poljoprivrede odvija u kontinuitetu i da je ova inicijativa dokaz tome.

- Republika Srpska će u narednom periodu još više raditi na stimulaciji poljoprivrednika, a kako bi mogli što više vrsta proizvoda da proizvode i na taj način jačaju ponudu Srpske - rekao je Pašalić.

Nikodijević je rekao da je najsretniji kada pokrenute inicijative ulaze u fazu realizacije.

- Prije svega tri sedmice smo predsjednik Mladen Ilić i ja na zajedničkom sastanku najavili da ćemo zajednički pokrenuti inicijativu otvaranja Krajiške i Hercegovačke kuće u Beogradu prema Vladama Srpske i Srbije i to danas vidimo dobija svoj epilog - rekao je Nikodijević

Sastanku su, u delegaciji Republike Srpske prisustvovali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić i direktor Agrarnog fonda Trebinja Veselin Dutina.