U OSNOVNOJ ŠKOLI ODRŽANA VJEŽBA POSTUPANJA U SLUČAJU ZEMLJOTRESA

U Osnovnoj školi „Risto Proroković“ danas je održana vježba postupanja i evakuacije u slučaju zemljotresa u saradnji sa Civilnom zaštitom opštine Nevesinje.

Direktorica Mara Šaran istakla je da ovom vježbom ne žele širiti paniku, već samo osigurati veći nivo bezbjednosti za sve učesnike u nastavnom procesu.

„Znajući da je naše područje podložno seizmičkim pomjeranjima, u danima kada su u okruženju zabilježeni snažniji potresi tla, uradili smo vježbu da vidimo da li imamo siguran Plan postupanja u slučaju zemljotresa“, izjavila je Šaran i dodala da su na ovaj način bili u prilici uočiti eventualne nepravilnosti i u budućnosti raditi na njihovom otklanjanju.

aaa

Mladen Zubac iz Službe načelnika opštine Nevesinje za poslove civilne zaštite rekao je da je danas učenicima i zaposlenim u školi pokazano kako bez panike i organizovano napustiti školsku zgradu.

„U toku vježbe djeca su napustila prostorije škole za tri minuta i to je vrijeme, koje je u ovakvim uslovima sasvim prihvatljivo“, zaključio je Zubac.