20210129_113653_resize_35.jpg

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 669 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 101 osobe.Radi se o 38 muških i 63 ženske osobe, od kojih je 12 mlađe, 68 srednje i 21 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, osam iz Višegrada, šest iz Bijeljine, po pet iz Laktaša, Pala, Prnjavora i Čelinca, po četiri iz Kneževa, Nevesinja i Prijedora, po tri iz Dervente i Teslića, po dvije iz Gradiške, Zvornika i Mrkonjić Grada i po jedna iz Berkovića, Broda, Doboja, Donjeg Žabara, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Lopara, Ljubinja, Modriče, Novog Grada, Rudog i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o šest muškarca i sedam žena mlađe (žena 27 godina), srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Gradiške, Doboja i Modriče i po jedna iz Teslića, Stanara, Bileće, Trebinja, Banja Luke, Kneževa i Prijedora.