radovi-grad.jpg

Radnici preduzeća "Hercegovina putevi" počeli su jutros sa radovima na sanaciji raskrsnice ispod Bolnice, zbog čega će tokom njihovog trajanja na snazi biti izmijenjen režim saobraćaja u ovom dijelu grada.Osim raskrsnice biće saniran i dio Dušanove ulice.

„Stanje kolovoznog zastora na raskrsnici Dušanove i Ulice doktora Levija bilo je veoma loše tako da smo se, pored radova na pripremi i asfaltiranju ulica kuda je prošao cjevovod, odlučili i na ove sanacione radove. Riječ je o najminimalnijem potrebnom zahvatu i nećemo obaviti čitavu rekonstrukciju raskrsnice. Skinućemo postojeći - stari asfalt, nanijeti novi tampon i postaviti novu asfaltnu podlogu“, kaže za Radio Trebinje Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje Grada Trebinja.

Rikalo ističe da će se ovih dana obaviti i radovi na proširenju kolovoznog dijela ulice ispod Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koji će biti proširen na šest metara, a u najskorijem periodu biće postavljena i ograda koja će obezbjeđivati pješake.

„Ovim proširenjem omogućićemo normalno mimoilaženje autobusa, ali i malih automobila, na ovom dijelu putne komunikacije ka Hercegovačkoj Gračanici“, ističe Rikalo.

Radovi se finansiraju iz gradskog budžeta.

Zbog građevinskih radova, tokom narednih dana saobraćaj će iz pravca ulice Trebinjskih brigada na semaforima biti usmjeren prema Vidovdanskoj ulici i mostu Iva Andrića, dok će iz pravca Vidovdanske ulice saobraćaj biti usmjeren prema ulici Trebinjskih brigada.

Teretni saobraćaj koji bude saobraćao iz pravca Ljubinja, Herceg-Novog i Dubrovnika na kružnim tokovima će biti preusmjeren ulicama Vojvode Stepe Stepanovića i Kralja Petra Prvog Oslobodioca, dok će se iz pravca Bileće i Nikšića odvijati nesmetano.