4245.jpg (321 KB)

Nakon noćašnjeg grmljavinskog nevremena i obilnih padavina, jutro u Trebinju je osvnaulo s kišom, a trenutna temperatura je 18 stepeni Celzijusa. Tokom noći je u našem gradu od 04 do 07 časova pao čak 71 litar kiše po metru kvadratnom, a od jutros je palo još osam i po litara kiše po metru kvdratnom. Vlažnost vazduha je 97 procenata, vazdušni pritisak 972 milibara, a slab sjeverac duva brzinom od dva metra u sekundi.

Operativnom centru nisu prijavljena plavljenja objekata.

Kiša pada u cijeloj regiji, u Bileći je zabilježeno 60 litara, uz 19 stepeni Celzijusa, u Gacku je palo 30 litara kiše, a temperatura je 16 stepeni, na Čemernu najmanje padavina - svega šest litara na kvadratni metar, uz jutarnju temperaturu od 15 stepeni.

Meteorolozi za danas prognoziraju promjenljivo vrijeme, s kišom, pljuskovima i maksimalnom temperaturom do 22 stepena. I sutra nestabilno uz moguće padavine.

Zbog noćašnjeg neveremena došlo je do prekida u elektrosnabdjevanju na području Trebinja. Bez napona su dalekovodi „Crnač“ u Petrovom polju i „Poljice“ u Popovom polju te trafostanica „Grančarevo“ sa koje se napajaju Lastva i ljubomirska sela.

Ekipe „Elektro – Herecegovine“ su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.