unnamed (14).jpg

Sa širenjem grada Trebinja, javlja se i potreba za izgradnjom neophodne infrastrukure, koja će nova naselja povezati sa ostatkom grada. Čim vremenske prilike dozvole, nastaviće se uređenje i asfaltiranje ulice u novom trebinjskom naselju, koje će povezati Dnevni centar namijenjen Udruženju ’Sunce nam je zajedničko’, zgradu za mlade bračne parove, zgradu za raseljena lica kao i novi komplekst zgrada, koji se radi u blizi Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Trebinje.

unnamed (16).jpg

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, istakao je da je vrijednost ovog projekta preko milion KM, te da su izabravili izvođača radova, preduzeće ’Hercegovina putevi’ iz Trebinja.

,,Proveli smo javnu nabavku i kompletan projekat finansira Grad Trebinje. Nismo se ranije odlučili na ovakav korak kako radne mašine ne bi oštetile asfalt, s obzirom na to da je u ovom dijelu grada bila zastupljena intezivna gradnja. Pored toga što će povezati nekoliko značajnih ustanova, kao i novih zgrada, planirano je da se napravili i biciklistička i pješačka staza. Ovo je nastavak ulice, koja je urađena preko školskom centru’’ objasnio je prvi čovjek Trebinja.

Iz preduzeća ’Hercegovina putevi’ iz Trebinja rekli su nam da će nastaviti sa radom čim vremenske prilike dozvole.

,,Urađen je jedan dio posla i pripremili smo sve za nastavak radova. Ostalo nam je da uradimo dva sloja asfalta, da postavimo ogradu, da uredimo trotoare, te da pripremimo sve za uređenje i zelenih površina’’ poručili su iz ovog preduzeća.

unnamed (13).jpg

Građani koji žive u blizi i sa kojima smo razgovorali, rekli smo nam da će stanovnicima ovoga naselja siguno puno značiti uređenje I asfaltiranje ove ulice.

,,Mislim da je od velikom značaja uređenje ove ulice jer ćemo imati mnogo lakši pristup do zgrade, pogotovo mi koji imamo malu djecu i kolica, a takođe ćemo imati i odličnu komunikaciju sa ostatkom grada’’ rekla je majka dvoje djece koja živi u blizini.

,,Odlično je što će nastaviti sa radovima. Ova ulica biće povezana sa glavnim putem koji vodi ka Ljubinju, a u blizi je i vatrogasna jedinica kao i Dnevni centar. Mislim da će uređenjem ulice, oživjeti ovaj dio grada’’ sa zadovoljstvom priča mještanin ovog novog trebinjskog naselja.