Helikkopterski servis Republike Srpske - Foto: SRNA

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske i danas su još jednom pokazali svoju požrtvovanost i profesionalnost uspješno izvršivši dva vazdušna medicinska transporta.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je Srni da je danas u jutarnjim časovima 50-godišnji pacijent Z.R, čija je dijagnoza respiratorna insuficijencija /zatajenje pluća/ trasnportovan pod potpunim monitoringom iz bolnice u Istočnom Sarajevu u UKC na dalje liječenje.

- Odmah nakon slijetanja, tim je upućen ponovo u Istočno Sarajevo odakle je izvršen transport pacijenta D.K. /57/ za Beograd. Pacijent sa dijagnozom povreda kičme, transportovan je u Beograd radi dalje dijagnostike i liječenja, pošto je riječ o osiguraniku Fonda zdravstva Republike Srbije - izjavio je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko-tehničko osoblje i dalje predano i profesionalno nastavljaju sa izvođenjem operacija vazdušnog medicinskog transporta obezbeđujući građanima Republike Srpske najbolju medicinsku uslugu i najbrži transport u regionu.

Od početka godine do danas pripadnici Helikopterskog servisa i medicinski tim UKC-a Republike Srpske izvršili su sedam vazdušno medicinskih transporta.