U okviru projekta „Snaga lokalnog“, koji provodi Institut za razvoj mladih „Kult“ u saradnji sa Ju-Es-Eidom u BiH, u Narodnoj biblioteci Trebinje je promijenjen enterijer, zamijenjene su police u pozajmnom, dječijem i zavičajnom odjeljenju, a nove izložbene vitrine dobio je i legat Jovana Dučića i hol biblioteke.


Vrijednost projekta je 15 hiljada KM.

Direktorka trebinjske biblioteke Milosava Supić Vuković je navela da je ustanova na ovaj način dobila veći prostor za knjige, a i čitaoci i bibliotekari lakše se snalaze prilikom traženja željenog naslova.

Aldin Alić iz Instituta za razvoj mladih „Kult“ je rekao da je cilj projekta „Snaga lokalnog“ prepoznavanje problema u lokalnim zajednicama i uvezivanje lokalnih aktera u iskorištavanju resursa opština i gradova.

„Podržavamo ljude iz lokalnih zajednica koji imaju ideju i treba im manja finansijska ili savjetodavna podrška, kako bi te ideje pretvorili u djela, a od toga imala koristi cijela lokalna zajednica“, naveo je on.

U okviru pilot projekta „Snaga lokalnog“ , koji se u BiH provodi u saradnji sa Ju-Es Eidom u 32 lokalne zajednice, u Trebinju su ranije postavljene i kante za otpatke.

Izvor RT