Usvojene odluke o DOBITNICIMA JAVNIH PRIZNANJA

IMG_6051_resized_20211109_101558183.JPG (168 KB)

Odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjoj sjednici jednoglasno su odlučili da javna priznanja, na prijedlog gradonačelnika Mirka Ćurića, budu dodijeljena Momiru Bulatoviću, Gimnaziji „Jovan Dučić“ i doktoru Siniši Dučiću.

Najveće priznanje, 'počasni građanin Trebinja', dodijeljeno je posthumno Momiru Bulatoviću, nekadašnjem predsjedniku Crne Gore i Vlade Savezne Republike Jugoslavije - za poseban doprinos u odbrani Trebinja tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata 1992-1995. godine.

Odbornici su tokom rasprave izrazili žaljenje što najveće priznanje našeg grada Bulatoviću nije dodijeljeno ranije, s obzirom na njegovu nemjerljivu ulogu u odluci da Trebinje i nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma ostane u Republici Srpskoj.

Kako je istakao odbornik SNSD-a Luka Petrović, uskoro se planira da jedna ulica u našem gradu dobije ime po Momiru Bulatoviću.

'Povelju grada Trebinja' dobila je Gimnazija „Jovan Dučić“, povodom 100 godina od osnivanja - za uspjehe u radu, zasluge za razvoj grada i promociju ugleda Trebinja u zemlji i svijetu, u oblasti srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Dobitnik 'Povelje grada Trebinja' je i doktor Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dječije klinike „Tiršova“ u Beogradu i konsultant JZU Bolnica Trebinje, koji je nagrađen za nesebičnu pomoć u liječenju naših brojnih sugrađana.

Kako je obrazložio predsjednik Komisije za nagrade i priznanja Grada Trebinja Dragoslav Banjak, u čijem su sastavu i članovi Slavko Vučurević i Bojan Šapurić, prijedlozi gradonačelnika Mirka Ćurića u skladu su sa Odlukom o vrsti, kriterijumima i postupku dodjele javnih priznanja Trebinja.

Javna priznanja grada biće, po tradiciji, uručena na Dan oslobođenja Trebinja, u subotu, 13. novembra.

 

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×