Zimska turistička ponuda u Trebinju ove godine biće u znaku vikend svetkovina, a manifestacija pod nazivom „Vikend dani“ biće svečano otvorena večeras u 18:00 časova, koncertom trebinjskog kantautora Ranka Slijepčevića, te muzičkog dueta Marija Ninković i Bobo Vučur.


Organizatori u zimskim danima najavljuju dobru zabavu na otvorenom, uz raznolik muzički, gastronomski i program za djecu, a od manifestacije koja će zamijeniti prošlogodišnji „Zimzograd“ očekuju da će oživjeti ulice grada, privući turiste, a ujedno i promovisati autohtone proizvode Trebinja i Hercegovine.
Žarko Vico, samostalni stručni saradnik u trebinjskoj Turističkoj organizaciji za Radio Trebinje kaže da će ovakve svetkovine na ulicama Trebinja biti priređivane tri dana u sedmici, uglavnom vikendom, a u pet tematski osmišljenih programa trajaće do 14. januara naredne godine.
„Sutra će biti održani dani meda i domaćih proizvoda, a od 18.00 časova nastupiće i tamburaški orkestar iz Mostara. U nedjelju, od 18.00 časova nastupiće folklorni sastav iz Danilovdrada, a u cjelodnevnom programu biće postavljeni stolovi na kojima će članovi trebinjske Slou fud organizacije za vrijeme programa spremati autohtona jela Hercegovine – poput graha poljaka, varice, kotlića, prijesnaca, raštana. Kućice sa izlagačima, njih šest postavljene su u Dučićevoj ulici – a ove godine su besplatne za korisnike“, kaže Vico.
Na Trgu slobode najmlađi će imati priliku da uživaju u čarolijama zabavnog parka.
Radio Trebinje