gimnazija2.jpeg

IV 3 rezred Gimnazije "Jovan Dučić" Trebinje obilježio je sinoć kraj školovanja u ovoj srednjoškolskoj ustanovi. Organizovali su večeru za sebe i svoje profesore i pokazali kako su stasali u zrele i samosvjesne osobe koje u svakoj situaciji znaju da nađu rješenje.

gimnazija.jpeg

Oproštajni govor kojim se svojim drugarima i profesorima obratio maturant IV 3 razreda Aleksandar Zubac prenosimo u cjelosti, jer ...tu je sve rečeno.

"Evo, stigli smo i do kraja ove četiri gimnazijske godine.

Od onog početka u kome smo se ponašali još kao djeca, pa do danas, prošle su samo četiri godine, ali su ostavile veliki trag. Upoznali smo se bolje, počeli život da gledamo drugačije, pomalo sazreli i kao takvi sada krećemo dalje.
Mi smo, kako nas zovu, korona generacija. Ovaj virus nam je poremetio planove oko maturske večeri, ali, ovo večeras je dokaz da mi ipak pobjeđujemo.

Tu smo okupljeni na ovoj večeri, da se oprostimo od Gimnazije, naših divnih profesora i mi među sobom.
Krećemo sada različitim putevima- svako na svoju stranu. Zajedničko će nam uvijek biti sve ono što smo doživjeli u klupama naše drage Gimnazije.
Vjerujem da ćemo svi naći pravi put i izgraditi se u još bolje i zrelije osobe.
Kao što smo sada, tokom ova dva mjeseca, pokazali da možemo i nemoguće naravno sa našim profesorima i prvim čovjekom škole tako sam siguran da ćemo i u svemu u životu znati kako da postupamo- da nama bude bolje , a da nikome ne donosimo loše.
Nismo, kada je prosjek u pitanju, možda ispunili očekivanja, ali kao ljudi jesmo, a to je mnogo važnije od neke ocjene, koja je često relativna.
U Gimnaziji smo stekli nova znanja, nova uputstva kako dalje kroz školovanje, ali upoznali se i međusobno, kao i sa našim profesorima od kojih smo dobili i neke životne lekcije, važnije od onih knjiških.
Hvala profesorima na svemu. I ako smo ih ljutili nekada nismo bili zlonamjerni, a onima koji su ljutili nas – opraštamo.
Želim da svi budemo zdravi i srećni. A životni put gradićemo onako kako budemo smatrali da treba i kako budemo znali." - poručio je maturant trebinjske Gimnazije Aleksandar Zubac.

Mladi, lijepi, nasmijani, kreću dalje. Vjerujemo u njih i želimo im da ostvare svaki svoj san.

Srećno maturanti!