Požar na području Trebinja razbuktao se zbog pojačanog vjetra i kreće se prema selima Zagora i Plana Dola, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.
U gašenju učestvuje oko 40 vatrogasaca, te pripadnici Civilne zaštite, radnici Hidroelektrana na Trebišnjici, šumari i mještani.Ugašeni su požari kod sela Vrbno, kod Arsnalagića mosta i u Gorici.
Šumski požar na planini Baba, u opštini Gacko i dalje je aktivan i ne gasi se zbog nepristupačnog terena. Juče je u četiri navrata dejstvovao helikopter Oružanih snaga BiH.
Na području Bileće aktivni su požari na planini Viduši i Bukovom vrhu, a ugašen je požar kod sela Fatnica.
Kod sela Krivača i Plana ugašen je požar trave i niskog rastinja, a u prekidu je bio magistralni put Bileća-Gacko.
Šumski požar kod sela Zvijerina ponovo se aktivirao i gase ga vatrogasci i mještani, a i dalje je aktivna požar kod sela Zasada.
Jedan broj vatrogasaca otišao je kao ispomoć u Crnu Goru gdje gori u pograničnom dijelu prema Bileći.
U Nevesinju, požari na planini SNježnica i kod sela Udrežnje su pod kontrolom.
Kod sela Budisavlje gašena su dva hektara strništa i dva voćnjaka koji su izgorjeli.

U Istočnom Novom Sarajevu vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju suve trave, kao i na Palama gdje su gorjeli suva trava i nisko rastinje.
Na Sokocu je zapaljena portirnica kod sportske dvorane "Limenka", koja je intervencijom vatrogasaca ugašena.
Na području Bijeljine juče su ugašeni požari u Ulici Vojvode Petra Bojovića i u Eko-kampu "Amajlije" gdje je gorjela suva trava i nisko rastinje. Nije bilo povrijeđenih lica, niti ugroženih objekata.
Izvor:SRNA