Vlada Republike Srpske u proteklih deset godina uložila je u Trebinje po različitim osnovama iz Razvojnog programa i budžeta Republike, oko 70 miliona KM, dok je posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano dodatnih 32,4 miliona KM.Značajna sredstva Vlada Srpske uložila je u oblast zdravstva, te je po tom osnovu u Bolnicu i Dom zdravlja u Trebinju uloženo oko 6,2 miliona KM, a trebinjska Bolnica započela je i sa projektom energetske efikasnosti, vrijednim 1,3 miliona KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.
Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida na području Trebinja, Vlada Srpske uložila je oko 3,5 miliona KM.
Zahvaljujući tim sredstvima, stambeno je zbrinuto 175 porodica, od čega izgradnjom stanova 100 porodica, a nepovratna novčana sredstva dobilo je 75 porodica.
Od 2007. godine do sada Vlada Srpske je kroz razne projekte, među kojima su i podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i sela, zaštita od poplava, vodosnabdijevanje i drugo, u Trebinje uložila oko 10 miliona KM.

Za podršku privrednom razvoju ove lokalne zajednice, Vlada Srpske do sada je izdvojila četiri miliona KM, dok je za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju školskih objekata iz sredstava Razvojnog programa i iz budžeta Republike izdvojeno oko 2,2 miliona KM.
Vlada Srpske izdvojila je više od pet miliona KM za realizaciju programa rekonstrukcije, rehabilitacije i izgradnje magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca na području Trebinja, dok je iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske za projekat izgradnje obilaznice oko grada odobreno sedam miliona KM.
SRNA