Milan Mandrapa, šef Gradske čistoće preduzeća „Komunalno“ AD uručio je danas po 1.000 KM trebinjskim osnovnim školama, nakon uspješno realizvanog projekta koje je trebinjsko komunalno preduzeće u protekla dva mjeseca realizovalo u saradnji sa osnovnim školama iz našeg grada.


Projekat pod nazivom „Selektivnim prikupljanjem otpada do čistijeg grada“ proveden je drugu godinu zaredom, a dio je šireg projekta “Eko fonda“ Vlade RS.

Milan Mandrapa, šef Gradske čistoće preduzeća „Komunalno“ AD je istakao da žele da djeca steknu određena znanja o očuvanju životne sredine i zdrave navike koja će svima biti od koristi u zaštiti životne sredine.

„U dvorišta svih trebinjskih osnovnih škola postavljeni su posebni kontejneri za selektivno odlaganje otpada, a prikupljeno je oko 5 tona papira i 4 tone plastike. Takođe, ove godine nabavili smo presu za otpad, i ono što je prikupljeno spremno je za prodaju, rekao je Mandrapa.

Direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ Milorad Nadaždin je rekao da je projekat značajan, kako bi osnovci stekli zdrave navike u očuvanju životne sredine.

„Samo ukoliko počnemo pravilno da razvrstavamo otpad smanjićemo zagađenje i moći da imamo čistiju budućnost“, kazao je on.

RADIO TREBINJE