Prema prognozi meteorologa, od danas bi u Srpskoj trebalo da dođe do djelimične stabilizacije vremena, što podrazumijeva manje padavina nego proteklih dana.Analiza Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuje da će danas biti oblačno, svježije i pretežno suvo. Slabe padavine su moguće ponegdje, popodnevnih pljuskova biće na istoku, jugoistoku i jugu, gdje su moguće i grmljavine, dok će u ostalim predjelima biti suvo.


U Banjaluci će takođe prevladavati oblačno i suvo vrijeme. Doći će do malog porasta temperature, ali i dalje ostaje svježe, odnosno, znatno ispod prosjeka za ovo doba godine.


– U četvrtak ujutru biće promjenjivo oblačno i mjestimično sa kišom, uglavnom u centralnim i istočnim krajevima. Tokom dana nas očekuje promjenjivo i pretežno oblačno, sa kraćim sunčanim intervalima, ali i lokalnim pljuskovima, koji će biti češći u centralnim i istočnim krajevima. U petak ujutru i prijepodne biće malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano. U drugom dijelu dana toplije i promjenjivo uz sunčane intervale, ali i nestabilno uz lokalne pljuskove, uglavnom na sjeveru i istoku. Najviša dnevna temperatura biće od 15 do 20 stepeni, na jugu do 23, a na planinama od 12 stepeni – podaci su RHMZ.