Prvi vrtić u Berkovićima izgrađen je tek 2010. godine, uprkos činjenici da je mnogo ranije postojala potreba za osnivanjem.


U vlastitim prostorijama boravi 19 mališana i 14 djece predškolskog uzrasta koji se pripremaju za polazak u prvi razred. Iako su Berkovići jedna od najmanjih opština u Istočnoj Hercegovini, u vrtiću se, iz godine u godinu, mogu pohvaliti sa većim brojem upisane djece.
Vrtić "Sveta novomučenica Milica-dete" u Berkovićima objekat je koji ispunjava sve standarde za boravak i odgoj djece. U ovoj ustanovi stručno osoblje radi sa mališanima, kroz kreativno učenje i igru. Radno vrijeme se prilagođava djeci i njihovim roditeljima, ali i smještajnim kapacitetima.
U vrtiću u Berkovićima, mogu se pohvaliti kvalitetnim radom sa djecom, ali i tromjesečnom programu priprema za prvi razred. Organizovan je i produženi boravak.
Iako je vrtić dobro opremljen igračkama i didaktičkim materijalom, vaspitači tvrde da za novu opremu, za više i bolje uslove u svim segmentima rada, nije potreban samo novac. Nastoje da kreativnim zamjenama nadoknade ono što nedostaje. U narednom periodu u planu je, kažu, uređenje dvorišta vrtića.


RTRS