Ako smo dugo uživali u odmaranju, leškarenju i na kraju se potpuno navikli na sjedilački način života, početak vježbanja i uvođenje ove zdrave navike u svakodnevnu rutinu, ponekad je zaista izazov. Uz to, većina nas neće početi da vježba iako zna da je to aktivnost presudna za bolje zdravlje našeg organizma, već će u vježbanju pronaći rješenje za svoju napornu borbu sa viškom kilograma.




Međutim, instant vježbanje, koje za cilj ima samo gubitak kilograma, kao posljedicu ima yo-yo efekat. Ako vam je zaista stalo da oblikujete mišiće, dovedete svoje tijelo u sjajnu formu i kilograme izgubite u nepovrat, bitno je da treningu pristupite kao vašem dugoročnom cilju. Poseban benefit je da kada intenzivno trenirate svakog dana, možete zaboraviti na rigorozne dijete i izgladnjivanje, već ćete svakoga dana moći da priuštite sebi jedan kaloričniji, ali zdrav obrok i ostale obroke možete prilagoditi potrebnom broju unesenih kalorija.


Takođe, veoma je važno da znate da ne mora svaki vaš trening biti visokog intenziteta, kako vaše tijelo ne bi bilo previše mišićavo, već sagorijevalo unijete kalorije, a zadržalo ženstven oblik sa oblinama, bitno je da treninzi budu umjerenog intenziteta.


Da biste smršali trajno, bez mogućnosti da se izgubljeni kilogrami vrate nakon samo nekoliko nedjelja, ključ je u balansu, upornosti, zdravoj ishrani i kontinuiranim treninzima.


U video prilogu možete pogledati prijedlog za idealan trening, koji možete raditi svakodnevno, ako želite da vaše tijelo dugoročno ostane u fit formi.


Izvor: Lepotaizdravlje.rs