pozari-trebinje.jpg

Štab za vanredne situacije Grada Trebinja jutros je zatražio angažovanje helikoptera Helikopterskog servisa RS na gašenju šumskog požara koji je juče izbio oko 13 časova iznad Banjevaca i koji se, i pored danonoćnog napora trebinjskih vatrogasaca i drugih nadležnih službi, zbog nepristupačnog terena i nošen jakim vjetrom, jutros širi prema selu Budoši, a njegov drugi krak prema Glumini.

“Najvažnije da životi građana i njihova imovina nisu ugroženi. Tražili smo angažovanje helikoptera na potezu Necvijeće - Jasen - Vrbno - Budoši. . Ugroženo je i elektronapajanje, jer su na tom potezu stubovi ElektroHercegovine”, kaže Stevan Bekan, načelnik Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jdinice Spasoje Rosić za Radio Trebinje navodi da je dvadesetak pripadnika vatrogasnih jedinica i dobrovoljnih vatrogasnih društava Trebinja, Lastve, Moska, Civilne zaštite, Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, kao i mještani cijelu noć dežurala između Banjevaca i Necvijeća.

“Vatra je najviše bila zaprijetila u dijelu prema kod Ratkovića kuća, ali smo uspjeli da je zaustavimo. Zbog jakog vjetra jedan krak požara jutros ide na Kravice i spušta se prema Budošima, a drugi ide iznad Necvijeća, ka Glumini. Tamo se ne može gasiti, ne može se prići sa naprtnjačama, jedini spas je helikopter”, kaže Rosić.