Zaposleni Narodne biblioteke Trebinje danas su korisnicima Doma penzionera u ovom gradu odnijeli određeni broj knjiga kako bi im omogućili da brže i lakše dođu do svog željenog naslova.




U ovoj kulturnoj ustanovi kažu da je cilj aktivnosti da stanarima Doma koji nisu u mogućnosti da dođu u biblioteku, da se učlane i uzmu knjigu, izađu u susret, ponude knjige različitih žanrova i na taj način da im uljepšaju slobodno vrijeme.



„Korisnici Doma su se prijatno iznenadili kada su nas vidjeli. Odmah su se okupili oko stola gdje smo izložili knjige i svi su našli odgovarajućeg pisca. Učlanili smo ih, naravno besplatno“, kažu u Narodnoj biblioteci i zahvaljuju direktoru Doma penzionera Rajku Ćapinu i osoblju na ljubaznosti i lijepom dočeku.
Za ponuđene knjige nisu bili samo korisnici zainteresovani već i zaposleni Doma penzionera.



„Već smo uzeli spisak želja i svakih dvadeset do mjesec dana ćemo posjećivati ovu ustanovu sa novim naslovima, a pročitane ćemo da vraćamo“, kažu u biblioteci i dodaju da je ovo početak jedne divne saradnje.


Direktor Doma penzionera Rajko Ćapin je izrazio zadovoljstvo ukazanom pažnjom prema onima kojima je ona najpotrebnija i zahvalio Narodnoj biblioteci na ovakvom gestu.


Narodna biblioteka Trebinje planira i u narednom periodu da realizuje niz sličnih i drugih aktivnosti i sadržaja za svoje sugrađane.


Saopštenje Doma penzionera


U Javnoj ustanovi Dom penzionera u Trebinju danas je organizovan zanimljiv susret bibliotekara Narodne biblioteke Trebinje i štićenika Doma.


Kroz razgovor i druzenje korisnici su razmjenili svoja iskustva i zapažanja o velikim djelima domaće i strane knjizevnosti a bibliotekari su im preporučili novu literaturu i naslove.


U prvom susretu predstavnici Narodne biblioteke Trebinje su ponudili nekoliko naslova i zanrova koji najviše interesuju korisnike, što su oni sa oduševljenjem prihvatili.


Saradnja ove dvije ustanove će se nastaviti i u budućnosti.



Izvor: Rejting.info