Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na većini puteva odvija redovno, mjestimično po vlažnim kolovozima, dok je na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno obustavljen saobraćaj zbog snježnih smetova.
Zbog niske jutarnje temperature, vozačima se skreće pažnja na moguću poledicu, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja, gdje na kolovozu mjestimično ima i ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.


Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.


U FBiH, na širem području Bugojna, Kiseljaka, Sarajeva i Goražda pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu.


U ostalim krajevima FBiH ovoga jutra saobraćaj se odvija po vlažnom ili mokrom kolovozu.


Mjestimična poledica moguća je na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, gdje na pojedinim dionicama ima i zaostalog snijega, a vozači se upozoravaju i na povremeno jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.


Izvor: Srna