Povoljni vremenski uslovi jutros pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


Vozačima se, bez obzira na povoljne uslove za vožnju, savjetuje oprez, te da obrate pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.


Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.


Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”. Planirano je da radovi traju do 30. juna.


Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.


Zbog odrona saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica na lokalitetu Vučjak i na regionalnom putu Caparde-Šekovići, u mjestu Željeznik, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad klizište potpuno obustavilo saobraćaj.


U Banjaluci će i danas, zbog održavanja moto-festa, dolaziti do privremenih obustava saobraćaja u pojedinim ulicama.


Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su i u ulicama gdje se odvijaju radovi.


U Federaciji BiH i dalje su aktuelni radovi u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom, naizmjenično.


Izmjene saobraćaja aktuelne su i na svim ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije.


Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja. I dalje je zbog bezbjednosnih razloga na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske.


AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.


Izvor Srpska cafe