unnamed.jpg (322 KB)

Pripadnici nekadašnje Mornaričke pješadije bivše JNA, koja je bila stacionirana u kasarni u Trebinju okupili su se po šesti put da se prisjete zajedničkog vremena kada su boravili u našem gradu.

Ideja za okupljanje nastala je preko grupe na Fejsbuku, a njih četrdesetak došlo je iz država regiona da nastave tradiciju okupljanja, među kojima je i Savo Pešić iz Novog Sada.

„U Trebinju se okupljamo od 2017. godine i nadam se da će nas svake godine biti sve više. Ovdje su ljudi koji su služili vojni rok od 1971. do 1991. godine u Trebinju. Ja sad stojim ovdje, gledam Leotar i prisjećam se kako sam svako jutro na postrojavanju na istom ovom mjestu razmišljao koliko ću još dugo biti ovdje. Vojni rok se završio, a mi smo jedva dočekali da opet dođemo u ovaj grad“, rekao je Pešić.

Na tradicionalno okupljanje iz Slovenije je došao i Drago Pusovnik, koji je vojni rok u našem gradu služio 1978. godine.

„Imao sam malo zdravstvenih problema, ali nisam mogao propustiti ovo okupljanje, tako da sam prešao 800 kilometara da bih bio danas ovdje“, kaže Pusovnik.

Nakon svečanog postrojavanja, bivši marinci su posjetili Spomen-sobu poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

2768.jpg (585 KB)