I dok svakog dana slušamo o crnim statistikama novooboljelih i preminulih od virusa korona, u trebinjskoj bolnici, čija je situacija među najtežima u Republici Srpskoj,zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore kako bi pomogli bolesnicima. Ekipa Pečata RTRS  prva je novinarska ekipa koja je posjetila Kovid odjeljenje trebinjske Bolnice.

Ušli su da bi gledaocima pokazali kako izgleda svakodnevica zdravstvenih radnika koji se bore za svaki "uzdah" pacijenta..


Ovdje se svakodnevno vodi borba za svaki dah svakog pacijenta.

I svi zaposleni ovdje su sa jednim zadatkom- da spasu one koji su došli i prepustili svoje živote njihovim rukama.

Zbog komplikovane situacije, velikog broja hospitalizovanih cijela bolnica je uključena u spašavanje života kovid pacijenata. U proteklih više od mjesec dana Trebinje, nažalost, bilježi veliki broj zaraženih virusom korona.

Taj broj u odnosu na broj stanovnika čini ga jednim od najkritičnijih mjesta, kada je covid u pitanju, u Srpskoj. Sve je više mlađih osoba zaraženih ovim virusom, a i smrtni slučajevi nažalost nisu više rijetkost na ovom prostoru.

Od virusa korona u trebinjskoj Bplnici umiru i stariji i mlađi pacijenti.

Medicinsko osoblje hrabro se bori sa ovom pošasti. Mnogi medicinski radnici trebinjske bolnice bili su, a neki su sada zaraženi.

To nije spriječilo ove humaniste da se bore za život svakog pacijenta.Pacijenti koji umiru od virusa korona nemaju priliku da zadnji put vide svoje voljene, a njihove porodice nemaju šansu da se oproste od njih.

Taj dio emotivno je težak svima.

Zaraženima vurisom korona koji spoznaju da su bitku sa bolešću izgubili - ljekari i sestre su im jedini kojima ostavljaju poslednje poruke.

Vrijeme je da ozbiljnost situacije shvate svi, posebno oni koji još misle da će ova pošast njih ili njihove voljene zaobići.A ovi ljudi koji spasavaju živote u kovid odjeljenju junaci su našeg doba.