U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno i vjetrovito vrijeme, sa kišom mjestimično, uz dalji porast dnevne temperature.


Jutros je oblačno u većini predjela, a u južnim krajevima pada slaba do umjerena mjestimična kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Tokom dana očekuje se djelimično razvedravanje, pa će u pojedinim krajevima biti sunčano, a padavine će nakratko prestati.


Poslije podne i prema večeri očekuje se novo jače naoblačenje sa zapada i jugozapada, koje će se do jutra širiti na centralni pojas, a zatim i na sjever. Na jugozapadu i u Hercegovini obilnije padavine.

Vjetar jak južnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.


Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, u predjelima sa fenskim efektom vjetra i stepen dva viša, a u planinama oko pet stepeni Celzijusovih.


Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica nula, Han Pijesak i Čemerno četiri, Sokolac i Srebrenica šest, Foča, Gacko, Kalinovik, Ivan Sedlo sedam, Livno osam, Mrakovica devet, Rudo, Gradačac 10, Bugojno, Doboj, Bileća, Grude i Sarajevo 11, Mrkonjić Grad, Srbac, Bijeljina, Brčko, Široki Brijeg, Trebinje i Tuzla 12, Šipovo, Jajce 13, Krupa na Uni, Ribnik, Mostar 14, Bihać, Neum i Prijedor, Novi Grad 15, Banjaluka i Sanski Most 16 stepeni Celzijusovih.


Izvor: Srna