Neki od njih odlučili su se na pravoslavlje zbog predaka, neki zbog partnera, a neki iz ljubavi prema običaju



Iako veliki broj svjetski poznatih javnih ličnosti Božić obilježava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvijezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kempbel, najveći pravoslavni praznik slave 7. januara, prema Julijanskom kalendaru.
Neke od slavnih ličnosti odlučile su se Božić slave u januaru zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.
Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu vjeru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porijekla.
Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavnu vjeru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porijekla. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.
Iako rođena u Los Anđelesu, zvijezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.
Legendarni njemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obilježio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.
(Telegraf.rs/Tanjug.rs)