Delegacija Saveza opština i gradova RS, koju predvodi Milorad Arlov – predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji u Republici Srpskoj, posjetila je danas i manastir Visoki Dečani.


Ovim povodom, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, u svojstvu člana delegacije iz Republike Srpske, rekao je danas za javnost da je situacija na Kosovu teška i da je svaki vid podrške preostalom srpskom življu Kosova i Metohije od velikog značaja.




Ćurić je posebno skrenuo pažnju na trenutnu situaciju u Dečanima gdje je srpski narod malobrojan i živi u teškim uslovima:


“Srpski narod je malobrojan u Dečanima. Naša podrška, prema onome što po ovoj posjeti zaključujem, je izrazito važna našem bratskom narodu na Kosmetu”, rekao je danas gradonačelnik Trebinja.


Delegacija je posjetila i Goraždevac, najveće srpsko selo u opštini Peć gdje, prema dostupnim podacima, živi više stotina stanovnika srpske nacionalnosti.

U okviru posjete, delegacija će posjetiti istorijske spomenike i manastire na Kosovu – Gračanicu i Pećku Patrijaršiju, te druge opštine sjevera Kosova i Metohije.

Izvor: Grad Trebinje