Admir Hodžić zvani Atko, poznat policiji od ranije uhapšen je večeras u akciji sarajevskih specijalaca u naselju Šip, jer se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu 30-godišnjeg Miloša Ostojića iz Istočnog Sarajeva. Ubice su, kako se sumnja, koristili vozilo na kojem su se nalazile ukradene nikšićke registarske oznake. I dalje se ne zna sudbina dvoje uhapšenih lica iz Crne Gore, kao ni njihova uloga. Istražitelji sumnjaju da su oni saučesnici u ubistvu.


Kako saznajemo, Hodžić se tereti da je direktnim izvršiocima likvidacije pružio utočište nakon ubistva te da su se kod njega skrivali. Navodno se radi o dvojici počinilaca.
Njih policajci nisu zatekli u stanu koji koristi Hodžić i za njima se traga. Stan osumnjičenog je pretresen i iz njega su izuzeti određeni dokazi.


Kao direktni izvršioci ubistva spominju se Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji. Sarajevski specijalci prate njihove tragove, navodno su locirani te se očekuje njihovo hapšenje.

Izvor: Borba