Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se, zbog snježnih padavina, odvija otežano i usporeno, naročito u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a na području romanijske regije, Kneževa i Mrkonjić Grada jak vjetar formira snježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


Na području Hercegovine vozi se po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.


Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.


Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja".


Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom.


Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.


Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.


Izvor: Srna