Dragana Kokot - Foto: RTRS
Najveći cilj i interes privrednika jeste da dobiju prijedloge i mjere koji poboljšavaju poslovni ambijent u Republici Srpskoj, izjavila je generalni sekretar Privredne komore Srpske Dragana Kokot.

Kokot je istakla da su definisane mjere za naredne tri godine.

- Pored rasterećenja rada, ključni prioriteti bili su ulaganja u tehnološki napredak u privredi, reforma javne uprave i javnih preduzeća i neophodna reforma sistema obrazovanja - rekla je Kokot.

Kokot je izrazila nadu za povećanje izvoza i gotov proizvod koji bi mogao da nađe svoje mjesto na tržištu i u inostranstvu.

Podsjetimo, NSRS je usvojila dva važna dokumenta za period pred nama – budžet u iznosu od četiri milijarde i 24 miliona maraka i Program ekonomskih reformi do 2024 godine.

Prioriteti definisani programom reformi su produktivnost privrede Srpske, radi povećanja plata, održiv zdravstveni sistem, efikasan ukupan javni sektor, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, zatim poboljšanje demografske pozicije Srpske, istraživanje, razvoj, inovacije i digitalna ekonomija, evropske integracije, regionalna i međunarodna saradnja.