Udruženje djece poginulih boraca „NASLjEĐE“ povodom prijetnji upućenih Miloradu Kojiću, direktoru Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica obraća se svima koji Republiku Srpsku Otadžbinom zovu.




Najoštrije osuđujemo prijetnje upućene gospodinu Kojiću i ovim putem dajemo punu podršku njemu, centru kojim rukovodi i svim njihovim aktivnostima.
Gospodin Kojić i Republički centar su svijetli primjer borbe za pravdu, koja nam je decenijama uskraćena, ali i primjer borbe za Republiku Srpsku, tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i kulturno-istorijsko nasljeđe našeg naroda.
Ovo nije samo napad na gospodina Kojiće, već na sve koji se bore za istinu i pravdu.
Pozivamo sve institucije, sve nivoe vlasti, sve građane Republike Srpske, da daju punu podršku i pomoć Republičkom centru za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica. Da zajedno svi, bez izuzetka, se izborimo za pravdu, za istinu, za jedan djelić mira porodicama žrtava, za miran počinak svih žrtava.
Godinama se pišu neke lažne istine i istorije, blati Republika Srpska, Odbrambeno-otadžbinski rat i herojska borba našeg naroda za slobodu. Negiraju se naše žrtve, negira se pravda, nanosi se bol, opet i opet. Laže se, obmanjuje i prijeti.
Zato borimo se, okupimo se. Ne oružjem već istinom. Ne vatrom već predanjem novim generacijama. Ne svađom, već jedinstvom. Pričajmo, pišimo, učimo djecu istini. NIKADA da bi mrzili, već da im se zlo ne ponovi NIKADA VIŠE.
UDPB Nasljeđe u saradnji sa Republičkim centrom već uveliko vodi ovu borbu i pozivamo sve vas da se, bez izuzetka, pridružite.
Saopštenje UDPB Nasljeđe