Perspektivni muzičar Bojan Šuša iz Nevesinja plasirao se u finale najpoznatijeg televizijskog muzičkog takmičenja u Bosni i Hercegovini „Zvijezda možeš biti ti“, koji se emituje od septembra prošle godine.


Među devet finalista ove sezone predstaviće se mladi Nevesinjac koji je svojim glasom, izgledom i harizmom osvajio simpatije žirija i publike. Finale će biti održano u petak 11. maja, u 20 časova u Hajatovom studiju u Vogošći.
Bojan nam je pojasnio da se na ovo takmičenje prijavio da testira svoje glasovne mogućnosti i da okuša sreću u pjevačkim vodama.
– Nisam se nadao finalu, ali postepeno iz kruga u krug vidio sam da sam sve bolji i da se bližim u „Top 24“ kada i počinju polufinalne emisije. Sada imam želju da dođem i do finala i ostvarim svoj najbolji uspjeh – rekao je Šuša.
Ovaj perspektivni muzičar već dvije godine aktivno se bavi pjevanjem i nastupa sa lokalnim bendom „Barijera“ na području istočne Hercegovine. Završio je solo pjevanje u Osnovnoj muzičkoj školi „Sveti Roman Melod“ u Nevesinju, gdje je školovao svoj glas.
Bojan se prisjetio komentara žirija, a najdraži mu je uputio tekstopisac Fahrud Pecikoza koji je rekao da je na početku bio čista „taraba“, a kako se takmičenje bliži kraju sve je bolji i bolji i da je najviše napredovao od svih takmičara.
– Lijepo je to kada žiri uputi pozitivne komentare na moje pjevanje, to je predivan osjećaj, a posebno je zadovoljstvo kada te narod sretne na ulici i pohvali tvoje pjevanje – naglašava Šuša.
Bojan pjeva zabavnu muziku i u finalnoj večeri predstaviće se pjesmama „Piši propalo“ od Saše Kovačevića i „Hendikep“ od Lapsus benda.
– Odnos Hajat televizije prema takmičarima je zaista savršen i mislim da je ovo jedno od rijetkih takmičenja koje toliko vodi računa o svojim takmičarima i budućim njihovim zvijezdama, kako oni nas smatraju – ističe Šuša
Iako je jedini takmičar iz Republike Srpske kaže da je lijepo prihvaćen, jer da je drugačije ne bih stigao do finala, jer se ocjenjuje ono što se treba ocjenjivati a to je dobro pjevanje. Sklopio je velika prijateljstva, a kako ističe najveće sa Mostarcem Dinom Memićem koga smatra mlađim bratom i sa kojim se druži i privatno van takmičenja.
– Zahvaljujem se svojoj porodici koja je bila uz mene i koja mi je pružila nesebičnu podršku u svemu, a najvišu zahvalnost dugujem mojoj tektki iz Kanade Tatjani Đuković, koja je bila moj sponzor tokom čitavom takmičenja – dodaje Šuša.
Svi koji žele podržati Bojana Šušu mogu to uraditi pozivom na broj 096/ 230 -104.
Za sve fanove koji su zainteresovani da u petak 11. maja podrže Bojana i uživo prisustvuju finalnoj večeri, Opština Nevesinje je obezbijedila autobus koji kreće u 16.30 minuta ispred Sportske dvorane „Nevesinjka“.
https://youtu.be/Y3PtTz3pQ1g
Radio Nevesinje