Nikolina Ćorić, student četvrte godine studijskog programa Industrijsko inženjerstvo za energetiku Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, na svečanoj akademiji, održanoj 24. maja povodom Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu proglašena je za jednog od najboljih studenata.


Na svečanoj akademiji, povodom Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dodijeljena su priznanja i nagrade institucijama i pojedincima zaslužnim za razvoj najznačajnije obrazovne ustanove u istočnom dijelu Republike Srpske.
Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić rekao je da su sumirani brojni rezultati u naučnom, naučno-istraživačkom i nastavnom procesu ovih dana kada se obilježava 26 godina postojanja Univerziteta.
„Nagradili smo one iz javnog života koji su svojim zaslugama podstakli razvoj Univerziteta, posebno naše najbolje studente“, naglasio je rektor Pašalić.
Prema njegovim riječima, zadatak Univerziteta je da uvijek modernizuje studijske programe, nastavni i naučnoistraživački proces, što je već značajno urađeno. Govoreći o studentskom standardu, rektor Pašalić je istakao da je mnogo toga urađeno na njegovom podizanju, te da se već prave novi koraci kao što je izgradnja novih studentskih domova i njihove adaptacije, prije svega u Istočnom Novom Sarajevu, a zatim i u drugim mjestima, gdje su dislocirane visokoškolske ustanove Univerziteta.
I ove godine, dodijeljena su priznanja najboljim studentima Univerziteta, onima koji su imali najbolju prosječnu ocjenu na završnoj godini studija.
Umjetnički dio programa upriličili su profesori i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Svečanoj akademiji, održanoj u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, prisustovali su Njegovo preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom, rektori i prorektori univerziteta iz Srbije, Rumunije, Rusije i Bosne i Hercegovine, prorektori, dekani fakulteta i akademija Univerziteta, predstavnici republičke i lokalne vlasti, kao i predstavnici društvenog i kulturnog života naše zemlje.