U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas poslije podne očekuje se novo naoblačenje sa susnježicom i snijegom, a ponegdje postoji mogućnost i za ledenu kišu.


Tokom dana zadržaće se hladno vrijeme, pa će u mnogim krajevima biti ledeni dan sa temperaturom vazuha oko minus dva, a samo na sjeveru će temperatura vazduha biti malo iznad nule. Temperatura vazuha u planinama biće oko minus četiri, a na jugu četiri stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Poslije podne će na sjeveru i sjeverozapadu zemlje doći do naoblačenja sa snijeg koji će mjestimično padati, a uveče će preći u susnježicu, ledenu kišu, a zatim u kišu.


Oblačnost će se širiti prema centralnom pojasu i istoku, pa će u brdsko planinskom području doći i do povećanja visine snijega.


Visina snijega na sjeveru očekuje se da bude između dva i pet centimetara, a u brdsko-planinskim predjelima u centralnim krajevima i na istoku od osam do 14 centimetara. U Hercegovini će biti suvo uz promjenljivu oblačnost i sunčane intervale.

Duvaće umjeren zapadni vjetar, koji će na sjeveru tokom dana biti i jak. Popodne i prema noći vjetar će skrenuti na sjeverozapadni.


Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Krajini pada slab snijeg, a u ostalim krajevima preovladava pretežno oblačno vrijeme, jedino je u Hercegovini vedro.


Sokolac je jutros bio najhladniji sa minus 17 stepeni u 7.00 časova. Na Han Pijesku i na Bjelašnici je izmjereno minus 16, na Čemernu, na Ivan Sedlu i u Bugojnu minus 13, u Sarajevu i Šipovu minus 12, u Srebrenici minus 11, u Gacku, Nevesinju i Mrkonjić Gradu minus deset, u Doboju i Foči minus osam, u Bijeljini, Rudom, Ribniku, Livnu i Tuzli minus sedam, na Mrakovici, u Bileći, Višegradu, Grudama, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu minus šest.


U Banjaluci, Prijedoru i Bihaću jutros je u 7.00 časova izmjereno minus pet stepeni, u Novom Gradu i Gradačcu minus četiri, u Trebinju minus tri, u Neumu nula i u Mostaru jedan stepen iznad nule.


Najviše snijega ima na Han Pijesku gdje je visina snježnog pokrivača 66 centimetara, zatim na Sokocu 32, u Srebrenici 26, na Čemernu 13, u Mrkonjić Gradu i Šipovu 12, u Rudom 11, na Mrakovici 10, u Doboju i Višegradu šest, u Bijeljini, Prijedoru, Foči i Novom Gradu dva i u Banjaluci jedan centimetar.


Izvor: Srpska Cafe