U SKLADU sa saradnjom koju imamo, prije svega u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u zajedničkom klubu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, PDP poziva Nebojšu Vukanovića, lidera Liste za pravdu i red, da prestane sa konstantnim ocjenama đelovanja i miješanja u unutrašnja pitanja PDP.

Foto: RTRS

U saopštenju za javnost PDP, između ostalog, ističe se da je to “partija koja postoji gotovo četvrt vijeka, ima svoj Statut, organe i procedure i svaku odluku donosimo u skladu sa tim”.

– Poštujemo svoje kolege iz opozicije i nikada sebi ne bismo dali za pravo da se miješamo u unutrašnje procese bilo koje stranke, te nećemo ni gospodinu Vukanoviću pričati kako treba ili ne treba on da nastupa ili kako da vodi svoju organizaciju. Isti princip očekujemo i prema nama. Takođe, ne dajemo nikome za pravo da izdaje sertifikate pravih opozicionara, jer mi vrlo dobro znamo koje smo žrtve, i kolektivne i lične, podnosili godinama unazad zbog nepromijenjenog stava da budemo na potpuno suprotnim političkim polovima u odnosu na vladajući režim – navodi se u saopštenju.

 PDP će, kako zaključuju, nastaviti da svoje odluke donosi na svojim organima, u skladu sa svojim programskim principima i nikakvi vanjski uticaji, kako navode, nas neće pokolebati u tome